Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Google +
Delen op LinkedIn
×

VBP / FBP / i-BIO+ KUHN Pers-wikkelcombinaties

Baalvorm

Uw voordelen:

Invoer

Baalvorm

Foliebinding

Intelliwrap

PERFECTE baalvorm

Bedrijven die veel silage-, hooi- en strobalen maken, hebben een absolute Profi-Pers nodig.

Het te persen materiaal moet vast en tegelijkertijd gewasvriendelijk worden geperst om zo dicht en vormvast mogelijke balen te maken.

De perskamer van de vaste pers-wikkelcombinatie voor ronde balen bestaat uit 18 stalen rollen met een speciaal profiel, die de balen constant draaiende houden.

Deze zijn uit hoogwaardig staal gemaakt en hebben zodoende een uiterst lange levensduur.

Door het symmetrische profiel van deze Powertrack-rollen wordt het te persen materiaal onder alle omstandigheden sterk verdicht.

De perskamer van de variabele pers-wikkelcombinatie is met een nieuwe bovenrol met agressief profiel uitgerust. Daardoor vervuilt de pers minder.

Door de verhoogde persdichtheid kan bij droog gewas tot circa 10% hogere baalgewichten bereikt worden.

Voor de zwaarste omstandigheden zijn alle rollen waar de riemen overheen lopen met zwaardere lagers en betere afdichtingen uitgerust.

OPTIMAAL binden

Het binden is een belangrijke handeling bij het persen van de balen.

Bij de KUHN ronde balenpersen is het bindapparaat voor op de pers gemonteerd, om het binden vanuit de trekkerstoel goed te kunnen zien. Om het binden te optimaliseren vinden de belangrijkste instellingen via de bedieningsterminal plaats.

NETBINDING

De netbinding met actieve Stretch-Technologie garandeert een vaste baalvorm en een constante netspanning tijdens het binden. Omdat het net van voren in de perskamer wordt ingevoerd, is een zekere start van het binden altijd gegarandeerd.

Door de innovatieve KUHN-Techniek wordt het net tijdens het binden constant onder spanning gehouden.

Het bindsysteem draait 10% langzamer dan de baal, waardoor het net de baal strak omsluit. De netspanning is onafhankelijk van gewas- en weersomstandigheden.

Is de baal eenmaal afgelegd, dan blijft de dichtheid behouden zonder uit te zetten.

Door de uitgekiende netbinding wordt het net, naar wens, tot over de randen van de baal heengetrokken, wat resulteert in strakker gevormde balen en verbeterde silagekwaliteit.

TOUWBINDING

Door de touwbinding met dubbele armen gaat het binden veel sneller.

Beide bindarmen starten het binden aan de buitenkant van de baal voordat ze naar het midden van de baal gaan.

Daar kruisen ze elkaar, waardoor de touwen overlappen en er geen losse touw-eindjes ontstaan.

Indien gewenst zijn de VBP-persen van KUHN met een combinatie van touw- en netbinding uit te rusten.

SNELLE overgave van de baal

De geleideplaten aan de zijkant van de FBP 3135 & VBP 3165-3195-modellen zorgen voor een snelle en zekere overgave van de baal.

Ook op steile hellingen! De wikkeltafel met vier riemen, twee brede en vier taps toelopende rollen aan de zijkant zorgen voor een optimale grip op de baal, een gelijkmatig draaien en een perfecte overlap van de folielagen - onafhankelijk van de vorm van de baal. Het verbeterde systeem van twee overlaadarmen zorgt voor een versnelde overgave van de baal naar de wikkeltafel.

VBP / FBP / i-BIO+ VBP / FBP / i-BIO+ VBP / FBP / i-BIO+ VBP / FBP / i-BIO+ VBP / FBP / i-BIO+ VBP / FBP / i-BIO+ VBP / FBP / i-BIO+ VBP / FBP / i-BIO+ VBP / FBP / i-BIO+ VBP / FBP / i-BIO+ VBP / FBP / i-BIO+
OP ZOEK NAAR MEER INFORMATIE?

Technische gegevens

Contact