Talajmegmunkálás

Nem kovácsoltvas FAST-FIT forgóborona pengék

Hosszú élettartam

A KUHN boronák Fast-Fit pengéi acélból készültek, hogy a lehető legjobb kompromisszum születhessen meg a keménység és ellenálló képesség között. A vágott acél garantálja a folyamatos alkatrészprofilt és a magas munkateljesítményt.

A hajlítási szakasz biztosítja, hogy az acélszálak ne deformálódjanak el az ütésekkel és a különböző hatásokkal szemben. A fogak ferde alakja csökkenti a teljesítményigényt és növeli a kopásállóságot.

A vízben keményítésből és temperálásból álló különleges hőkezelés visszaadja az alkatrész rugalmasságát a törések elkerülése érdekében.

Nem kovácsoltvas FAST-FIT forgóborona pengék

Fast-Fit penge

Karbid opció : Bevont penge

Bevont penge

Karbid opció

A Fast-Fit pengék (DURAKUHN) szintén bevonhatóak egy karbid réteggel. A hőkezelési eljárás ezt követően jön létre az egyenletes keménység és a kopáscsökkentés érdekében.

Karbid opció : Bevont penge

Bevont penge

Sokoldalúság

Az alapkivitelű boronafogak kialakítása (csavart és ferde) ideális a felszántott területen való munkára. A talajrögöket nagy munkasebesség mellett töri össze, és olyan szögekkel rendelkezik, amelyek csökkentik a teljesítményigényt és növelik a kopásállóságot.

Az Optimix penge alakja (szögletes, hegyes, nem ferde) tökéletes választás a szántás nélküli talajmunkálatokra. Különleges szögei lehetővé teszik a földbe való könnyed behatolást, és négyszögletes alakjuk rendkívül kopásállóvá teszi őket.

Még egy típusú fog érhető el, egy hosszított fog, melyet kifejezetten a burgonyához találtak ki.

Standard blade / Optimix blade

Standard kés / Optimix kés

Potato tine

Burgonya fog

Kényelem

A pengék egy rendkívül ellenálló, kovácsolt acélból készült összekötő elem segítségével maradnak a helyükön.

Az összekötő elemet egy automatikus szorítóval rögzítik a helyén a fogatartó alá helyezve, amely nagyon könnyen hozzáférhető. A tartóba egy védőberendezés van beépítve, hogy megakadályozza a szorító bilincs sérülését vagy véletlen meglazulását.

FAST-FIT lock FAST-FIT lock FAST-FIT lock FAST-FIT lock

Fast-Fit zár

Biztonság

A fogba és a tartóba épített biztonsági rendszer ellenáll az ütéseknek és a terhelés változásainak köves vagy kemény talajban is, ezzel elkerülve a túlterhelést.

Safety - Nem kovácsoltvas FAST-FIT forgóborona pengék

Kovácsolt boronafogak

Hosszú élettartam

A KUHN forgóborona kései 1500 tonnás nyomással kovácsolódnak. Ez a művelet növeli az ellenálló képességet a különböző behatásokkal és kopással szemben, mindeközben megőrzi az anyagszálat.

Az előfeszített lövés-robbantás ott erősíti meg az alkatrészt, ahol elhajlik. Az olajban történő keményítést temperálás követi, mely visszaadja a boronafogak rugalmasságát és megakadályozza azok törését.

Kovácsolt forgóborona fogak - Kormánylemezek és ekevasak
Kovácsolt forgóborona fogak - Karbid opció

Karbid opció

A „DURAKUHN” nagy kopásállóságú kések karbid bevonattal is elláthatóak. Ez növeli a behatásokkal és kopással szembeni ellenállást

Kovácsolt forgóborona fogak - Karbid opció

Robosztusság

A kopóalkatrészek, burkolatok, csapágyak és késtartók rendkívül kompakt és robosztus egységet alkotnak együtt: kúpgörgős csapágyak távtartóval, egyrészes öntött ház, kazettás tömítés, Fast-Fit kés rendszer: számos újítás történt a rotormeghajtó rendszerben.

Kovácsolt forgóborona fogak - Robustness
Kovácsolt forgóborona fogak - Performance

Teljesítmény

A rotorokat nagy átmérőjű fogaskerek hajtják meg. Nagyszámú fog dolgozik egyszerre, hogy a kések felé biztosítsák az erőátvitelt.

Kovácsolt forgóborona fogak - Performance

Rotációs boronák pengéi és fogai

Hosszú élettartam

A rotorok felszerelhetőek L-késekkel és C-késekkel. Úgy lettek megalkotva, hogy biztosítsák a szükséges szilárdságot.

Rotációs borona fogak és pengék - Kormánylemezek és ekevasak
Bevont penge - Karbid opció

Bevont penge

Karbid opció

Néhány kés volfrám-karbid kivitelben is elérhető. Bór acélból készülnek, amelyet először kezelnek, majd bevonnak.

A pengék felső oldalára volfrám-karbid alapú bevonatot alkalmazunk. Ez az egy milliméter vastag réteg képes háromszorosára növelni a pengék élettartamát.

Bevont penge - Karbid opció

Bevont penge

Sokoldalúság

A KUHN fogakat rendkívül egyszerű a helyükre rakni és eltávolítani a Cultilabour-ral és Cultitiller-rel. Néhány fog edzett bór-acélból készül, és karbidbevonattal van ellátva.


Cultirotor

Rotor Cultirotor

Az L-pengéknek négyzet alakú nyílásszöge van bármilyen típusú talaj megmunkálásához, kopásálló, sekély sorközi munkára, legelőre vagy lucerna mezőkre tervezve. A C-pengék nyitott nyílásúak, kisebb teljesítményigényűek, és hatékonyak nedves talajokon, valamint magágyelőkészítéshez, továbbá nagyon hatékonyan dolgozzák be a földbe a növényi maradványokat.


Cultilabour

Rotor Cultilabour

A Cultilabour kések nagy felületen érintkeznek a talajjal. A kések bal és jobb oldali szögei gondoskodnak a megfelelő talajszintről és a talaj egyik oldalról a másikra történő mozgatásáról. Nagy felületen érintkeznek a talajjal.

Elérhető továbbá az EASY-FIT rendszer, amelyben minden egyes kés eltávolítható és újra behelyezhető egyetlen egy rögzítőcsavar segítségével.L-kés

L-kés

C-blade

C-kés

Standard tine

Standard kés

EASY-FIT tine

EASY-FIT kés

Cultitiller

Rotor Cultitiller

A pengék biztosítják a megmunkált terület maximális lefedettségét és a jelentős behatolást. Ideálisak nedves körülmények között és sziklás talajban.

A CULTITILLER rotor fogainak „vezető” helyzete emelkedik és vág. A bal és jobb szögű fogak biztosítják a megfelelő talajkiegyenlítést, ha a talajt egyik oldalról a másikra mozgatják.

A fogak rögzítéséhez Fast-Fit rendszer is elérhető a kovácsolt és dőlésszögű modellekhez, kizárólag a KUHN-nál. Egy fogantyúval rögzítve a fogak néhány perc alatt cserélhetőek és tökéletesen rögzíthetőek.

Tárcsák és kapák Tarlóápoló kultivátorokhoz

Teljesítmény

A tárcsák az alapsebességhez és a függőleges helyzethez képest dőltek.

A tárcsák állásszöge nagy talajbehatolási képességet biztosít számukra.

A tárcsák kialakítása elősegíti az intenzív talaj-növényi maradvány elkeveredését. A 6 mm vastagságú tárcsák az 5 mm vastagságú tárcsákhoz képest 20 %-kal hosszabb élettartamúak.

OPTIMER +
Goose foot share

Lúdtalp kapa

Point and wing share

Kapacsúcs és szárnytoldat


80mm carbide point

80 mm-es karbid kés

50mm carbide point

50 mm-es karbid kés

Többcélra használható kapák

  1. Közepes mélység: kapacsúcs és szárnytoldat
  2. Sekély mélység: lúdtalp kapa
  3. Mély talajművelés: 80 mm-es kések
  4. Mély talajművelés nehezebb talajviszonyok között: 50 mm-es kések
Goose foot share

Lúdtalp kapa

Point and wing share

PoinKapacsúcs és szárnytoldats


80mm carbide point

80 mm-es karbid kés

50mm carbide point

50 mm-es karbid kés

Karbid opció

A karbidos kopóalkatrészek vastagabbak az átlagos (40 mm a 15 mm-rel szemben) kapacsúcsokkal és (12 mm a 10 mm-rel szemben) szárnyakkal szemben, tehát a szervizelési költségei alacsonyabbak. Kovácsolt és hőkezelt, ezáltal összehasonlíthatatlanul robusztusabb és kopásállóbb. A felső oldal bordázata feltöltődik talajjal és tovább csökkenti a kopást a talaj-talaj érintkezés miatt. Az ötrészes karbid lemezek elhelyezkedése a kapacsúcson garantálja a kivételes földbe hatolást még a kemény talajban valamint az alacsonyabb teljesítményigényt.

A kapacsúcsok végeire szerelt elülső karbid lemezek és oldalsó lemezek kopásállóságukat tekintve hosszabb élettartamot garantálnak, még köves talajban is.

The position of the 5-part carbide plates on the point guarantees exceptional penetration, even in hard soil, and lower power requirement.
KUHN Forged 80 mm point

KUHN 80 mm-es kovácsolt kés

80 mm-es kovácsolt kések

A KUHN 80 mm-es kovácsolt kései sokáig megőrzik formájukat és időtállóak. Ezért az eredeti KUHN kések abban különböznek a versenytársakétól, hogy megtartják „V” alakjukat és optimálisan hatolnak be a talajba. A kés felületén található domborulatok szintén segítik a szükséges változatási intervallumot.

Pointe 80mm forgée KUHN

80 mm-es kovácsolt kések

TOVÁBBI INFORMÁCIÓRA VAN SZÜKSÉGE?

Találjon kereskedőt